KIDS AKVATLON 2023.
PRIJAVE ZATVORENE

Akvatlon takmičenje je prilagođeno mlađim uzrastima, i distance su prilagođene uzrasnim skupinama: poletarci A, B i C. Učesnici koji ne pripadaju ovim uzrasnim skupinama ne mogu se prijaviti i učestvovati na akvatlonu!

Šta je to akvatlon?

Akvatlon je sportska disciplina u kojoj takmičari plivaju, i trče sa promjenom opreme između, tj oblače patike poslije plivanja, a prije trčanja. Vrijeme se mjeri od starta plivanja do kraja trčanja, tako da i vrijeme promjene opreme ulazi u zbirni rezultat. Pobjednik je onaj koji prvi pređe kompletnu predviđenu distancu plivanja i trčanja do cilja. Start i cilj utrke su identični kao za elitnu sprint distancu, čak je i dio trkačke staze isti kao i za elitne triatlonce.

Ove godine se po prvi put uvodi ova disciplina u sklopu multi-sport manifestacije Kulin Ban, i nadamo se što većem odzivu najmlađih uzrasta ljubitelja triatlona. Podstaknite vašu djecu, prijatelje, poznanike da se u što većem broju odazovu i učestvuju na ovom takmičenju.

Ova trka garantuje najviše uzbuđenja roditeljima koji će svoje mališane pratiti u stopu sa upaljenim kamerama i vatrenim navijanjem atmosferu dovesti do vrhunca. Bez obzira na plasman, svako dijete će dobiti medalju koju će kasnije moći ponosno pokazivati. A ko zna, možda baš ova trka podstakne nekog od učesnika da se počne baviti triatlonom i jednog dana postane buduća zvijezda na triatlonskom nebu.

PRO savjet broj 1: probajte staviti rastezljive pertle za svoje patike, kako bi ste ih lakše navukli na bose noge nakon plivanja.

PRO savjet broj 2: stavite baby puder u vaše patike, kako bi vam pokupio vlagu koja se cijedi sa nogu nakon plivanja, kako vam se ne bi noga klizala u patikama tokom trčanja

Program takmičenja

Subota 26.08.2023.g.

Akvatlon

08:30 10:30  preuzimanje startnih paketa za akvatlon

10:3010:50  zona izmjene otvorena za check-in Poletarci A, B i C

10:5011:00    kratki tehnički sastanak te prozivka Poletaraca

11:00                       start Akvatlona 300 Poletarci C

11:10                       start Akvatlona 600 Poletarci B

11:25                       start Akvatlona 1200 Poletarci A

11:40                       zona izmjene akvatlona otvorena za check-out

11:45                       proglašenje pobjednika akvatlona za sve kategorije

Zona izmjene

Zona izmjene se nalazi neposredno nakon izlaska iz vode. Svaki takmičar ima predviđeno mjesto gdje će pripremiti svoje patike za trčanje nakon plivanja, i na isto mjesto će ostaviti opremu za plivanje (kapu i naočale) nakon završenog plivanja.

Nagrade

Svaki učesnik koji uspješno završi akvatlon dobiće finišersku medalju. Za prva tri mjesta u svim kategorijama će biti osigurane medalje i dodatni sponzorski paketi.

Akvatlon 300 - Poletarci C

Ova po svemu posebna staza, pripremljena za najmlađe učesnike Kulin Ban kupa će zavesti vragolaste mališane od 8 i 9 godina da pokažu koliko brzo mogu plivati jedan kratki sprint, obući patike i zatim trčati čitavih 300m do linije cilja. Pogledajte dobro mapu, proučite stazu i probajte je prije nego utrka započne.

Akvatlon 600 - Poletarci B

Sada već malo komplikovanija staza ima dodatni okret prije prolaska u cilj, i zahtjeva pažnju koja se može zahtjevati od poletaraca koji imaju 10 ili 11 godina. Budući šampion neće imati problema da rasporedi snagu tokom 60m plivanja, i odredi tempo kojim će proći sva ova zapetljana skretanja na najbrži mogući način projuri kroz cilj.

Akvatlon 1200 - Poletarci A

Ova staza je napravljena samo za prave entuzijaste i iskusne triatlon sladokusce. Djeca od 12 i 13 godina su skoro pa odrasli ljudi neki roditelji će već imati problema da trče uporedo sa svojom djecom. Staza je malo duža ali taman da otkrije da li si dovoljno mudar da rasporediš snagu pametno tokom cijele utrke, i ostaviš jedno „nitro“ punjenje za jaki završetak.

OSNOVNI PAKET

BESPLATAN
  • Startni broj
  • Mjerenje vremena čipom
  • Akreditacija
  • Medalja / Diploma

Forma za prijavu

Potvrdni email provjerite u junk (spam) folderu.

Top